november 16, 2018

Verlaging CO2-uitstoot levert logistiek bedrijf gewoon geld op

Tien bedrijven in Zuidwest-Nederland beloven hun CO2-uitstoot in vijf jaar tijd met minimaal twintig procent terug te brengen. Onder de tien bedrijven zijn twee Zeeuwse. Koel- en vriesbedrijf Kloosterboer in Vlissingen-Oost en producent van bakkerijgrondstoffen Zeelandia in Zierikzee.

Hun plannen zijn beloond met een Lean- and Green-award voor logistieke dienstverleners. Dat is een programma van de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland, Transport en Logistiek Nederland, ondernemersorganisatie voor logistiek en transport Evo, en Connekt, een netwerk van partijen die aan duurzame mobiliteit werken.

In een sector waar de concurrentie stevig is, de kosten oplopen en de winstmarges kleiner worden, is het zaak om kosten te verlagen. Investeren in duurzame logistiek levert besparingen op.

Voor geïnteresseerde bedrijven houden de Lean and Green-organisaties dinsdag 24 april vanaf 15.00 uur een informatiebijeenkomst bij Jan de Rijk Logistics in Roosendaal. Ondernemers die een Lean and Green-award hebben, vertellen daar over hun ervaringen. Nog maximaal tien andere bedrijven kunnen deskundige hulp krijgen bij het opstellen van plan van aanpak. Dat moet in september zijn ingeleverd bij TNO (via Connekt). Voldoet het, dan volgt in november de Lean and Green-award.

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on LinkedIn0Email this to someone

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*